Social media policy

Ik gebruik voor de communicatie van het beleid graag social media als middel om beslissingen uit te leggen en te informeren. Het netwerk van Facebook biedt daar een ideaal platform voor. Deze richtlijnen zijn daarbij belangrijk:

  1. Ik gebruik Facebook als communicatiemiddel, niet als discussieplatform. Discussies zijn natuurlijk eigen aan politiek. Een discussie vergt echter meer nuance en dient face-to-face gevoerd te worden. Ik ga daarom vrijwel nooit in op discussies op social media. Voor een afspraak om te spreken over een discussiepunt, verwijs ik graag naar mijn open afspraakmomenten.
  2. Vragen die mij gesteld worden via Facebook zal ik persoonlijk beantwoorden. Ik prefereer echter vragen via e-mail (Ben.van.looveren@geel.be). Ik reageer wel enkel op persoonlijke berichten via Facebook, niet op vragen die in een openbare topic gesteld worden. Gelieve je e-mailadres te vermelden in je bericht. De antwoordtermijn is meestal zo'n 2 tot 5 dagen. Ik garandeer geen uiterlijke reactiedatum. Mijn drukke agenda laat niet altijd toe om snel antwoord te bieden. Tevens refereer ik ook naar punt 1, waarin ik stel dat een persoonlijke afspraak beter is voor vragen.
  3. Mijn berichten zijn in persoonlijke naam. Eventuele standpunten zijn niet per definitie die van mijn partij, zowel lokaal als nationaal.
  4. Reacties met andere meningen zijn uiteraard toegestaan. Groffe, beledigende of racistische commentaren worden vrijwel zeker verwijderd en kunnen tot blokkering leiden. 
  5. Reacties die betrekking hebben tot mijn privé (of die van mijn familie) of volkomen irrelevante zaken worden vrijwel zeker verwijderd. 

Gepubliceerd op 17/01/2018