Principiele goedkeuring voor missing link Fiets-O-Strade Groenstraat

23 februari 2018
Newsflash
Topics:
Fietsbeleid

Ik ben bijzonder blij dat ik het schepencollege kon overtuigen (schepencollege van 19/2/2018) om de nodige budgetten vrij te maken voor het realiseren van de missing link van de Fiets-O-Strade die men zal aanleggen van Balen naar Herentals.

Ter hoogte van Groenstraat (tussen Rauwelkoven en Groenhuis) zijn tot nu enkel fietssuggestiestroken voorzien en dit langs de 2 kanten van de weg. Hier wensen we versneld een rioleringsproject te gaan uitvoeren zodat we ook een dubbelzijdig fietspad kunnen aanleggen tegen de spoorweg ter bevordering van de fietsveiligheid. Dit vermijdt oversteekbewegingen.

Ik hoop volgend jaar de werken te kunnen uitvoeren. De timing zal krap zijn, maar ik streef ernaar gelijktijdig met de aanleg van de fiets-o-strade, deze werken te kunnen doen.

De combinatie van de werken is erg mooi: tegelijk inzetten op fietsveiligheid en milieu (realiseren van gescheiden riolering) .

We werken nu het project eerst verder uit. Vanaf er een voorontwerp af is, zullen we met de buurtbewoners in overleg gaan.

Meer info over de fiets-o-strade vindt u op de website van de Provincie Antwerpen.