Eerste zonnepanelen op stedelijke gebouwen in Geel

1 juni 2018
Newsflash
Topics:
Energie

Nadat de Stad afgelopen jaren al serieus investeerde in besparen op energie (investeringen in isolatie, stookplaatsen, WKK zwembad, ...) was nu de tijd aangebroken om ook een 2de stap te nemen in energiebeleid: eigen productie en dus de plaatsing van zonnepanelen.

In deze eerste fase investeren we 75.000 euro in zonnepanelen op 5daken. Samen goed voor 181 panelen en een jaarlijkse stroomproductie van ongeveer 45.000 kWh. Zonnepanelen zijn niet enkel duurzame energie maar ook nog eens rendabel. Op 11 jaar gemiddeld terugverdiend en op 20jaar houdt de stad er ongeveer 100.000 euro aan over.

Als ingenieur energie en bevoegd schepen uiteraard erg leuk om deze eerste fase - met eerder kleinere projecten op de daken van De Bengelbende, SBS Larum, Bonten Hanne, de muziekschool en het OCMW dagcentrum - mee te initiëren.
Volgend jaar volgen er in het grote ESCO-project waar we de 9 belangrijkste stedelijke gebouwen op vlak van energie energievriendelijk mee maken, ook zeker nog heel wat plaatsingen van zonnepanelen.

Via deze projecten tracht ik mee vorm te geven aan een duurzaam beleid, zowel op milieu- als op financieel vlak.  Erg boeiend om te mogen doen!

zonnepanelenzonnepanelen