Droomproject

18 oktober 2017
Newsflash
Topics:
Varia
Voor een krant vroeg men me wat mijn droom is, welk project (1 slechts) ik zou realiseren indien de stadskas eindeloos diep was. Niet simpel uiteraard en voer voor discussie. Hieronder vinden jullie wat ik schreef .
 
Droomproject
 
Indien de stadskas eindeloos groot was zou ik de ganse stadskern voorzien van onderkeldering voor wagens en parkeerplaatsen zodat we bovengronds alle ruimte kunnen geven aan fietsers, voetgangers, groene ruimte, speelterreinen en dergelijke. Tevens wordt de bereikbaarheid met openbaar vervoer gewaarborgd, zij het ondergronds.
 
Op deze manier kan je een ganse stad herinrichten en de volledige infrastructuur voorzien voor de trage weggebruiker. Gevaarlijke conflicten tussen gemotoriseerd verkeer en trage weggebruikers verdwijnen. Parkeerterreinen worden ontmoetingsruimten en groene parken, voetpaden kunnen verbreed worden, het wegvak wordt volledig aan fietsers gegeven. Onze kinderen kunnen op jongere leeftijd veilig met de fiets naar school. De luchtkwaliteit wordt top!
 
Voor minder mobiele mensen, ouderen of mensen die veel boodschappen komen doen blijft elk deel van de stad bereikbaar ondergronds. Hetzelfde geldt voor mensen die van verder onze stad komen bezoeken of zelfs met het openbaar vervoer vanuit de deeldorpen komen. De bereikbaarheid voor handelaars, vrije beroepers of bewoners van de stad blijft toch maximaal. Op deze manier bekom je de veiligste, leefbaarste en aangenaamste stad ter wereld.
 
De rest komt dan hopelijk vanzelf!