CD&V Geel en Stad Geel willen investeren in LED-verlichting en zonnepanelen

3 december 2017
Newsflash
Topics:
Openbare werken

Ik ben verheugd dat er op de gemeenteraardscommissie van 4/12 aangekondigd is dat we als stad willen investeren in het vervangen van onze verlichting op de openbare wegen door LED-armaturen en in zonnepanelen op onze daken. Deze investeringen juich ik als schepen van patrimonium en openbare werken uiteraard erg toe om bij te dragen aan groene energie en energiezuinigheid.

Op 7 gebouwen zullen zonnepanelen geplaatst worden in 2018: De school van Winkelomheide, Larum, Zammel, demuziekschool, de kinderopvang Burgstraat en Kemeldijk en het OCMW Dagcentrum. Een investering van 116.000 euro die elk jaar 20.000 euro oplevert!

Ook zullen we vanaf 2018 elk jaar investeren in het versneld vernieuwen van onze openbare verlichting. Met name de slechtste armaturen willen we op 3 jaar tijd aanpakken. Een investering van 300.000 euro per jaar die jaarlijks 40.000 euro zal opleveren. De terugverdientijd is korter dan bij zonnepanelen, maar toch is de energiewinst en CO2 winst belangrijk. Sowieso zijn deze armaturen aan vervanging toe. We gaan ze nu enkel sneller vervangen en uiteraard door energiezuinige types.